מתכון לכנפיים ברוטב טריאקי בגריל

קושי

2

זמן הכנה

10 דקות

בישול במעשנה

45 דקות

מס מנות

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון

מייפל

מצרכים

1.5 ק"ג כנפי עוף
½ כוס רוטב סויה
¼ כוס מים
¼ כוס סוכר חום

2 כפות חומץ אורז
2 ראשי בצל ירוק
שן שום כתושה

2 כפיות שמן שומשום
2 כפות זנגוויל טרי כתוש
שומשום

הוראות הכנה

בסיר קטן מכינים את המרינדה: מערבבים את רוטב הסויה, המים, הסוכר, החומץ, הבצל הירוק, השום, שמן השומשום והזנגוויל. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך כ 10 דקות.

ממתינים שהרוטב יתקרר לחלוטין. מוזגים אותו על הכנפיים ומניחים למרינדה לכמה שעות או למשך לילה. מסננים את הכנפיים וזורקים את המרינדה.

מדליקים את הטרייגר ומכוונים את הטמפרטורה ל 190 מעלות. סגורים את המכסה וממתינים 10 דקות עד שהחום בתוך הטרייגר יעלה. מסדרים את הכנפיים בתוך הטרייגר וצולים אותם למשך כ 45 דקות.

הכנפיים יהיו מוכנים כאשר העור חום וקריספי והבשר הקרוב לעצם אינו ורוד. סביב 80 מעלות עם מודדים עם פרוב בשר – להיזהר לא לגעת בעצם עם הפרוב. מוציאים מהטרייגר ומפזרים מעליהם שומשום.

בתיאבון!

מוצרים קשורים