מתכון למעשנת בשר, מתכון לעוף – כנפיים ברוטב טריאקי

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

מייפל

מצרכים

1.5 ק"ג כנפי עוף
½ כוס רוטב סויה
¼ כוס מים
¼ כוס סוכר חום
2 כפות חומץ אורז
2 ראשי בצל ירוק
שן שום כתושה
2 כפיות שמן שומשום
2 כפות זנגוויל טרי כתוש
שומשום

הוראות הכנה

בסיר קטן מכינים את המרינדה: מערבבים את רוטב הסויה, המים, הסוכר, החומץ, הבצל הירוק, השום, שמן השומשום והזנגוויל. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך כ 10 דקות.

ממתינים שהרוטב יתקרר לחלוטין. מוזגים אותו על הכנפיים ומניחים למרינדה לכמה שעות או למשך לילה. מסננים את הכנפיים וזורקים את המרינדה.

מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. מכוונים את הטמפרטורה ל 190 מעלות. סגורים את המכסה וממתינים 10 דקות עד שהחום בתוך הטרייגר יעלה. מסדרים את הכנפיים בתוך הטרייגר וצולים אותם למשך כ 45 דקות.

הכנפיים יהיו מוכנים כאשר העור חום וקריספי והבשר הקרוב לעצם אינו ורוד. מוציאים מהטרייגר ומפזרים מעליהם שומשום.

בתיאבון!