מתכון לכנפיים ברוטב טריאקי בגריל
קושי
2
זמן הכנה
10 דקות
בישול במעשנה
45 דקות
מס מנות
6-8 סועדים
שבבי עץ לעישון
מייפל
מצרכים
½ כוס רוטב סויה
¼ כוס מים
¼ כוס סוכר חום
2 כפות חומץ אורז
2 ראשי בצל ירוק
שן שום כתושה
2 כפיות שמן שומשום
2 כפות זנגוויל טרי כתוש
שומשום
הוראות הכנה
בסיר קטן מכינים את המרינדה: מערבבים את רוטב הסויה, המים, הסוכר, החומץ, הבצל הירוק, השום, שמן השומשום והזנגוויל. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך כ 10 דקות.
ממתינים שהרוטב יתקרר לחלוטין. מוזגים אותו על הכנפיים ומניחים למרינדה לכמה שעות או למשך לילה. מסננים את הכנפיים וזורקים את המרינדה.
מדליקים את הטרייגר ומכוונים את הטמפרטורה ל 190 מעלות. סגורים את המכסה וממתינים 10 דקות עד שהחום בתוך הטרייגר יעלה. מסדרים את הכנפיים בתוך הטרייגר וצולים אותם למשך כ 45 דקות.
הכנפיים יהיו מוכנים כאשר העור חום וקריספי והבשר הקרוב לעצם אינו ורוד. סביב 80 מעלות עם מודדים עם פרוב בשר – להיזהר לא לגעת בעצם עם הפרוב. מוציאים מהטרייגר ומפזרים מעליהם שומשום.
בתיאבון!