מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר – בריסקט טקסס

קושי:

3/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

12 שעות

מס מנות:

8-12 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

נתח בריסקט שלם (חזה בקר) 6.5-8 ק"ג
1/2 כוס מלח גס
1/2 כוס פלפל שחור גרוס
כף אבקת בצל
1 כף שום גבישי

הוראות הכנה

הדליקו את הטרייגר וכוונו את הטמפרטורה ל -105 מעלות והמתינו כ 10-15 דקות עד שהטמפרטורה תעלה. אם יש לכם דגם Downdraft עם כפתור סופר סמוק – הפעילו למשך 3-4 השעות הראשונות.

​קצצו את השומן העודף מהבריסקט, אך השאירו שכבה של 5-6 מ"מ. ערבבו את המלח, הפלפל אבקת הבצל והשום הגבישי. מרחו את התערובת על הבריסקט בנדיבות מכל צדדיו.

​הניחו את הבריסקט בתוך הטרייגר עד שהוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות. בערך 5-6 שעות.

​הסירו את הבריסקט מהטרייגר ועיטפו אותו בנייר BBQ של טרייגר באופן הדוק כדי שיהיה אטום מכל הכיוונים. החזירו את הבריסקט לטרייגר עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 92 מעלות. בערך עוד 4-5 שעות.

​הסירו את הבריסקט מהטרייגר והניחו לו לשבת בתוך הנייר כחצי שעה.

​לפרוס את הבריסקט נגד כיוון הסיבים.

​בתיאבון!!!