מתכון למעשנת בשר, מתכוני בשר- פיקניאה וצ’ימיצ’ורי

קושי:

2/5

זמן הכנה:

35 דקות

זמן בישול במעשנה:

70 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

2 ק"ג פיקניאה
תערובת תבלינים לבשר בקר של טרייגר
2 כוסות פטרוזיליה טריה קצוצה
4 שיני שום כתושות
1/4 כוס עלי אורגנו טריים קצוצים
(או 4 כפות אורגנו מיובש)
1/4 כוס חומץ בן יין
1/2 כף מלח
פלפל שחור גרוס
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות
כוס שמן זית

הוראות הכנה

מכינים את הצ’ימיצ’ורי: שמים בבלנדר פטרוזיליה, שום, אורגנו, חומץ בן יין, מלח, פלפל שחור גרוס ופלפל אדום ומפעילים. לאחר שכל המרכיבים נתחנו היטב מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. שמים בקופסא עם מכסה ומאחסנים במקרר.
מתבלים את הפיקניאה בתערובת תבלינים לבקר של טרייגר ונותנים לנתח לנוח בטמפרטורת החדר כחצי שעה. בינתיים מדליקים את הגריל של טרייגר על חום 105 מעלות. מבשלים בערך שעה עד שעה וחצי עד שהחום הפנימי של הנתח מגיע ל 52 מעלות.
מסירים את הפיקניאה מהטרייגר ומעלים את החום ל 230 מעלות (או 260 מעלות, אם יש לכם הדגם שמאפשר זאת). ממתינים כ 15 דקות עד שהחום מתייצב והרשתות מתחממות. מניחים את הנתח על רשת הטרייגר וצורבים כ 5 דקות על כל צד- מסירים מהטרייגר ופורסים.
מגישים עם צ’ימיצ’ורי בצד.
בתיאבון!!