מתכון למעשנה, סלט ניסואז עם טונה מעושנת

קושי:

4/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

4 שעות

מס מנות:

6 מנות

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

לבריין:
1 כוס מלח גס
1 כוס סוכר חום
גרידת קליפה מתפוז אחד
גרידת קליפה מלימון אחד
6 נתחי פילה טונה

לתפוחי האדמה:
250 גרם תפוחי אדמה קטנים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לרוטב:
1 כף חרדל דיז'ון
1 שן שום כתושה
1/3 כוס חומץ בן יין
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות טרגון קצוצה (לענה דרקונית)
1 כף מיץ לימון סחוט
1 כוס שמן זית
לסלט:
6 ביצים קשות
250 גרם שעועית ירוקה (חולטים מראש)
ראש חסה
1/4 כוס זיתים חצויים ללא גלעין (מזן שאתם אוהבים)
2 פקעות שומר פרוס דק
1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
נבטי צנון

הוראות הכנה

מערבבים את החומרים של הבריין בקופסאת אחסון. שמים את הפילה בפנים, ודואגים שהכל מתחת לפני הנוזל. סוגרים במכסה, ושמים במקרר לפחות 6 שעות.

מוציאים את הטונה מהמקרר, מסננים את המים, רוחצים, מייבשים עם נייר מגבת. מחזירים את הנתחים למקרר לחצי שעה נוספת.
בינתיים מדליקים את הטרייגר על חום של 80 מעלות. ניתן להשתמש בסופר סמוק אם לדגם הטרייגר שלכם יש את הפונקציה הזו.
מוציאים את הטונה מהמקרר שנית, שמים את הנתחים בטרייגר ישירות על הרשת. מעשנים כ 3 שעות.
לאחר 3 שעות מעלים את החום ל 105 מעלות ומעשנים שעה נוספת עד שהדג מקבל צבע חום בהיר ומתפרק עם מזלג.
מסירים את הדג מהטרייגר ומניחים בצד לצינון.

בזמן שהדג מתקרר מעלים את החום של הטרייגר ל 220.

מערבבים את תפוחי האדמה בשמן זית, מלח ופלפל, ושמים אותם בטרייגר ל 30 דקות עד לריכוך (טיפ- אפשר לבשל את תפוחי האדמה מראש במי מלח לריכוך ראשוני, זה מקצר את זמן הצלייה). מוציאים אותם מהטריגר, ואחרי צינון אפשר לחצות אותם ולשים בצד.

מערבבים את כל חומרי הרוטב בבלנדר חוץ מהשמן. כאשר המרקם אחיד מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי הפעלה של המכשיר. כשהרוטב מוכן- שמים בצד.

מרכיבים את הסלט:
בתחתית קערה גדולה שמים חסה חתוכה, ומעליה תפוחי אדמה, עגבניות, שומר, זיתים, שעועית, ביצים קשות חצויות, טונה מעושנת ונבטים. מוסיפים את הרוטב, ומגישים.

בתיאבון!!