מתכון למעשנת בשר, דגים על האש – סטייק טונה עם כרוב סיני וגזר

קושי:

3/5

זמן הכנה:

25 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 דקות

מס מנות:

2-4 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלון

מצרכים

2 סטייקים של טונה
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
כרוב סיני
6 גזרים
2 פלפלים חתוכים לטבעות
לקישוט- שומשום קלוי
כף מיץ לימון סחוט
כף דבש
כפית זנגוויל טרי כתוש
½ פלפל חריף קצוץ דק
2 כפות רוטב סויה
½ כוס כוסברה טריה קצוצה
שן שום כתושה
אופציונלי- ¼ כפית ווסאבי
2 כפות דבש
2 כפות חומץ בלסמי

הוראות הכנה

שוטפים ומקלפים את הגזרים, חותכים אותם לרבעים. מכניסים את הגזרים לשקית מיוחדת לבישול במיקרוגל. אוטמים את היטב את השקית ומבשלים במיקרוגל לשתי דקות.

מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח עד שהאש תדלק. מעשנים את הטונה בתוך הטרייגר ל 10 דקות.

מסירים את הטונה מהטרייגר. מכוונים את הטמפרטורה לחום גבוה וממתחנים 10 דקות עד שהחום בתוך הטרייגר יעלה. מטפטפים שמן זית על טונה ומתבלים במלח ופלפל.
מסדרים את הגזרים המבושלים בתוך תבנית עם שאר הירקות. מטפטפים מעליהם שמן זית, מלח ופלפל. שמים את התבנית בתוך הטרייגר ואת הטונה מחזירים לרשת. צולים את הטונה ואת הירקות 3 דקות על כל צד.
בזמן שהטונה מתבשלת מכינים את הרטבים: בקערה גדולה מערבבים את המצרכים לרוטב, ובקערה קטנה מערבבים את הדבש וחומץ הבלסמי לזיגוג של הגזר.
פורסים את הטונה כדי שיתגלו הצבעים היפים שבפנים ומוזגים מעל את הרוטב.
מגישים את הכרוב הסיני והגזר המזוגג. מפזרים מעל את השומשום לקישוט.

בתיאבון!!