מצרכים
6 נתחים של פילה טונה
כוס מלח גס
כוס סוכר חום
כוס סוכר חום
כף גרידת לימון
הוראות הכנה
מכינים בריין יבש: מערבבים מלח, סוכר חום וגרידת לימון.
מורחים את הבריין בנדיבות על כל פילה בנפרד, ושמים בתבנית סגורה במקרר. שימו לב – במידה ואתם שמים את הנתחים אחד מעל לשני, אז וודאו קודם שיש מספיק מהבריין בין הנתחים כדי שלא יגעו אחד בשני.
ממתינים 6 שעות.
מוציאים את התבנית, שוטפים את הדגים ומייבשים בנייר מגבת.
מסדרים אותם על רשת שיושבת מעל לתבנית, ומחזירים למקרר לעוד כ 30-40 דקות.
מדליקים את הטרייגר על חום של 85 מעלות. שמים את הטונה על רשת הטרייגר ומעשנים כ 3 שעות.
מוציאים ומגישים!
אפשר גם לתת לטונה להתקרר ולאכול קר. אפשר להוסיף לסלט או לסנדוויץ'.
נשמר במקרר עד שבוע.
בתיאבון!!!