מתכון להודו מעושן בעטיפת חסה

קושי

2

זמן הכנה

20 דקות

בישול במעשנה

שעתיים

מס מנות

4-6 מנות

שבבי עץ לעישון

תפוח

מצרכים

1 חזה הודו נקבה (בערך 3 ק"ג)
תערובת תבלינים תפוח בדבש
1 ראש חסה שטוף
2 גזרים – חתוכים למקלות דקים
1 בצל אדום פרוס דק להגשה
עגבנייה פרוסה להגשה

לכבישה:
4 ליטר מים
200 גרם מלח
200 גרם סוכר חום

לרוטב מיונז ירוק:
צרור עירית קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצרה
כוס מיונז
כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון סחוט
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מכינים את הכבישה: מערבבים את המים עם הסוכר והמלח עד שהכל מתמוסס (טים- אפשר להרתיח ליטר מים ולערבב במים רותחים, ואז להוסיף קוביות קרח).
שמים את חזה ההודו והמים בתוך קופסת אחסון סגורה אם יש צורך- שימו משקולת על ההודו כדי שכולו יהיה מכוסה מים. שימו את קופסה במקרר ללילה.
כשמוכנים לבשל מדליקים את הטרייגר על חום של 160 מעלות.
מוציאים את החזה, שוטפים אותו ומנגבים במגבת נייר. מתבלים בתערובת תבלינים תפוח בדבש מכל הכיוונים.
שמים את החזה בתוך הטרייגר, נועצים בתוכו מד חום לבשר ומבשלים כשעתיים עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 72 מעלות.
מוציאים את החזה מהטרייגר, נותנים לו לנוח, ואז שמים אותו בתוך כלי במקרר כשעה לצינון.
בינתיים מכינים את הרוטב:
שמים במעבד מזון: עירית, פטרוזיליה, מיונז, שמן זית ומיץ לימון. מפעילים את המעבד עד שמקבלים תערובת אחידה בצבע ירוק. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מוציאים את חזה ההודו מהמקרר ופורסים דק.
מרכיבים "סנדוויץ'": מעלי חסה, בצל אדום, עגבנייה וגזר עם פרוסות הודו ורוטב מיונז ירוק.

בתיאבון.

מוצרים קשורים