מתכון למעשנת בשר, מתכון להודו – הודו שלם לכבוד חג ההודיה

קושי:

3/5

זמן הכנה:

60 דקות

זמן בישול במעשנה:

3 שעות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

עוף הודו שלם
2 כוסות מים רותחים
6 ליטר מים קרים ו/או קרח
כוס סוכר
תבלינים: פפריקה, פלפל שחור גרוס, אבקת בצל, תימין, רוזמרין
שמן זית
2 כוסות מלח גס

הוראות הכנה

יום לפני הבישול צריך להשרות את ההודו, מכיוון שיש לעוף הזה של עוף נטייה להתייבש:

​להרתיח 2 ליטר מים בסיר. להוסיף את הסוכר והמלח ולבחוש עד שהכל נמס לחלוטין. להוסיף לסיר 6 כוסות קרח ואז להוסיף עוד מים קרים עד שיהיו סה”כ בערך 8 ליטר מים. להכניס את ההודו לתוך המשרה כדי שיהיה מכוסה כולו, לכסות ולהכניס למקרר לפחות ללילה.

​להוציא את ההודו מהמשרה, לרחוץ במים ולייבש במגבת נייר. לתבל את החלק הפנימי של ההודו, לעסות ולהעביר למקרר לשעה אחת. לאחר שעה להוציא מהמקרר, לקשור את הרגליים, לסדר יפה את הכנפיים.

​להדליק את הטרייגר על smoke ולהשאיר את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש תדלק. אם יש לכם טימברליין, אפשר לכוון על סופר סמוק. להניח את ההודו בתוך תבנית ולהכניס לטרייגר. לבשל עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 37-45 מעלות צלסיוס. להעלות את הטמפרטורה של הטרייגר ל 180 מעלות ולהמשיך לבשל עד שהטמפרטורה הפנימית בירך מגיעה ל 72-80 מעלות. להוציא מהטרייגר ולחכות 15 דקות לפני הפריסה.

​בתיאבון!!!