מתכון למעשנת בשר, מתכוני סלטים – ירקות מעושנים

קושי:

1/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

אלון

מצרכים

250 גרם תפוחי אדמה קטנטנים
250 גרם כרוב ניצנים
250 גרם דלורית
סלסלת פטריות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל

הוראות הכנה

מחממים מראש את הטרייגר לחום 205 מעלות.
את תפוחי האדמה מבשלים במי מלח עד שהם מתחילים להתרכך מעט.
שמים את תפוחי האדמה והדלורית על תבנית שטוחה, מוזגים עליהם שמן זית ומתבלים במלח ופלפל, ושמים את התבנית על רשת הטרייגר. לאחר 15 דקות מוסיפים את כרוב הניצנים והפטריות ומערבבים. ממשיכים לבשל עוד כ 15-20 דקות עד שהירקות מתחילים להשחים ומבושלים במידה הרצויה.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם ומגישים חם.
בתיאבון!