מתכון למעשנת בשר, קינוחים על האש – אבטיח על האש

קושי:

1/5

זמן הכנה:

30 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

8 פרוסות אבטיח
2 כפות דבש
מלח
1 לימון ליים

הוראות הכנה

פזרו מעט מלח על פרוסות האבטיח משני צדדיהם.

העמידו את הפרוסות לייבוש על רשת למשך חצי שעה כדי לסנן את המים.​

הדליקו את הטרייגר על smoke והשאירו את המכסה פתוח עד שהאש תדלק.כוונו את הטמפרטורה לחום הכי גבוה וסגרו את המכסה. המתינו 10 דקות כדי שהחום יעלה.

​רחצו את פרוסות האבטיח במים קרים כדי לשטוף את שאריות המלח,
ייבשו אותן במגבת נייר כדי לספוג את שארית המים.

הברישו את הדבש על פרוסות האבטיח משני צדדיו.

הניחו את פרוסות האבטיח על רשת הטרייגר וצלו אותן במשך כ 5 דקות,

עד שהן יתרככו ויופיעו עליהם קווי הרשת.

​הסירו את הפרוסות מהרשת וסחטו עליהם לימון ליים.

​בתיאבון!!!