מצרכים
1 קופסת שימורים של אננס פרוס בטבעות, עם הסירופ
1 כף שמן
1 בצל קטן קצוץ
מלח גס
3 שיני שום כתושות
3 כפות וויסקי
1 כפית זנגויל
1/2 כוס רוטב סויה
1/3 כוס מים
אם בא לכם- תוסיפו קצת פלפל חריף
1/2 ק"ג בשר טחון עם לפחות 20% שומן
1/4 כוס וויסקי
1 כפית מלח
1 כף תערובת תבלינים של טרייגר
4 לחמניות המבורגר
תוספות שאוהבים: בצל מטוגן, אננס בגריל וכו'
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על חום של 105 מעלות.
פותחים את קופסת השימורים של האננס, ומסננים את הנוזלים- בשביל הרוטב צריך כוס אחת של הנוזל. באננס עצמו לא חייבים להשתמש במתכון הזה, אבל אפשר לעשן ואז לצרוב אותו בטרייגר – יהיה טעים.
מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב במחבת עם שמן ומלח, עד שהוא נעשה מעט שקוף. מוסיפים שום וממשיכים לטגן דקה נוספת. מוזגים את הוויסקי לתוך המחבת ונתנים לאלכהול להתאדות כ 30 שניות. מוסיפים סוכר חום וזנגוויל ומערבבים. מוסיפים את הסירופ של האננס ומערבבים. מרתיחים, ומנמיכים את האש. מצמצמים את הרוטב במחבת כ 10 דקות, עד שהוא נהיה סמיך. מסירים מהאש.
בזמן שהרוטב מצטמצם מכינים את ההמבורגר:
מוזגים את הוויסקי מעל לבשר הטחון. מוסיפים כפית מלח ומעסים עם הידיים.
מחלקים ל 4 מנות, ומכינים צורות של המבורגר.
מטבלים בעדינות את ההמבורגרים עם תערובת תבלינים של טרייגר
שמים את הקציצות בטרייגר ומעשנים כ 25-30 דקות.
פותחים את הטרייגר, מורחים על ההמבורגרים את הרוטב, וסוגרים את המכסה. מעלים את החום של הטרייגר ל 230 מעלות.
לאחר כ 4-6 דקות מודדים את הטמפרטורה הפנימית של ההמבורגרים, ומוציאים כשמגיעים לטמפרטורה הרצויה (58 מעלות- מדיום).
בשלב זה, אם רוצים, אפשר לפרוס את הלחמניות ולהוסיף אותן ואת האננס לטרייגר.
מוציאים הכל מהטרייגר, מוזגים מעט רוטב על הלחמניות, מרכיבים את ההמבורגרים עם תוספות ומגישים.
בתיאבון!!