מתכון למעשנת בשר, מתכון לקציצות בשר וקבב – המבורגר הודו
קושי
1
זמן הכנה
10 דקות
בישול במעשנה
10 דקות
מס מנות
4-6 סועדים
שבבי עץ לעישון
תפוח
מצרכים
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס כוסברה טריה קצוצה
3 שיני שום כתושות
2 בצל ירוק קצוץ היטב
3 כפות רוטב סויה
כף שמן שומשום
כף זנגוויל קצוץ היטב
כפית צ'ילי
עגבניה פרוסה
1 בצל אדום פרוס
ראש חסה שטוף ויבש
3 כפות מיונז
כף צ'ילי חריף
הוראות הכנה
כשמוכנים להתחיל את הבישול- להדליק את הטרייגר על 230 מעלות ולהמתין 5-10 דקות עד שהחום יעלה.
רוטב מיונז פיקנטי: לערבב את המיונז עם רוטב הצ'ילי ולשים בצד. אם לא אוהבים חריף אפשר להשתמש בצ'ילי מתוק במקום צ'ילי חריף. או לערבב בניהם.
לערבב בקערה את ההודו הטחון, פירורי הלחם, הכוסברה, השום, הבצל הירוק, רוטב הסויה, שמן השומשום, הזנגוויל והצ'ילי. לערבב היטב בעזרת הידיים.
להכין מהתערובת 4-6 קציצות גדולות של המבורגר עגול ושטוח ולהניח אותם על הרשת של הטרייגר שחומם מראש, 5-7 דקות מכל צד, עד שהחום הפנימי מגיע ל 74 מעלות.
לקחת עלה חסה גדול ולהניח עליו המבורגר אחד במרכז. לשים קצת רוטב מיונז פיקנטי ולהניח מעל פרוסה של עגבנייה וקצת בצל אדום. לעטוף עם החסה ולאכול כמו בוריטו.
בתיאבון!!