מתכון למעשנת בשר, מתכון לקציצות בשר וקבב – המבורגר הודו

קושי:

1/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 דקות

מס מנות:

4-6 סועדים

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

700 גרם הודו טחון
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס כוסברה טריה קצוצה
3 שיני שום כתושות
2 בצל ירוק קצוץ היטב
3 כפות רוטב סויה
כף שמן שומשום
כף זנגוויל קצוץ היטב
כפית צ'ילי
עגבניה פרוסה
1 בצל אדום פרוס
ראש חסה שטוף ויבש
3 כפות מיונז
כף צ'ילי חריף

הוראות הכנה

כשמוכנים להתחיל את הבישול- להדליק את הטרייגר על 230 מעלות ולהמתין 5-10 דקות עד שהחום יעלה.

​רוטב מיונז פיקנטי: לערבב את המיונז עם רוטב הצ’ילי ולשים בצד. אם לא אוהבים חריף אפשר להשתמש בצ’ילי מתוק במקום צ’ילי חריף. או לערבב בניהם.

​לערבב בקערה את ההודו הטחון, פירורי הלחם, הכוסברה, השום, הבצל הירוק, רוטב הסויה, שמן השומשום, הזנגוויל והצ’ילי. לערבב היטב בעזרת הידיים.

להכין מהתערובת 4-6 קציצות גדולות של המבורגר עגול ושטוח ולהניח אותם על הרשת של הטרייגר שחומם מראש, 5-7 דקות מכל צד, עד שהחום הפנימי מגיע ל 74 מעלות.

​לקחת עלה חסה גדול ולהניח עליו המבורגר אחד במרכז. לשים קצת רוטב מיונז פיקנטי ולהניח מעל פרוסה של עגבנייה וקצת בצל אדום. לעטוף עם החסה ולאכול כמו בוריטו.

​בתיאבון!!