מתכון למעשנת בשר, קינוחים על האש – קוקטייל זומבי

קושי:

2/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

45 דקות

מס מנות:

סועד אחד

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

30 מ"ל רום כהה
30 מ"ל רום בהיר
90 מ"ל מיץ תפוזים ואננס מעושן
30 מ"ל מיץ לימון ליים
15 מ"ל סירופ פשוט
תפוז אחד בגריל
אננס אחד בגריל
דובדבן אחד בגריל

הוראות הכנה

להכין מראש סירופ פשוט: מרתיחים בסיר מים וסוכר ביחס של 1:1
אופציונלי: להוסיף כפית תמצית וניל תמצית וניל ומעט ציפורן כדי לתת טיפה טעם.
ממשיכים לחמם על אש קטנה תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס לחלוטין. לקרר.

להכין הראש את הפירות: לקלף, לפרוס, ופשוט להשים אותם על טרייגר בחום גבוהה עד שהם מגיעים למידת הרכות שאתם אוהבים.

מיץ תפוזים ואננס מעושן: למזוג מידות שוות של מיץ תפוזים ומיץ אננס לתוך תבנית שטוחה גדולה. צריך שיהיה כמה שיותר שטח פנים כדי לספוג את העשן. לעשן במשך 45 דקות. להסיר ולהניח בצד לצינון.
לערבב בכוס עם מכסה רום כהה ורום בהיר, 90 מ”ל מיץ מעושן, מיץ לימון ליים וסירופ פשוט. לסגור את המכסה, לנער ולמזוג דרך מסננת לתוך כוס עם קרח.
לקשט עם התפוז, האננס והדובדבן.

תהנו!!!