מתכון למעשנה קרמל מלוח מעושן

קושי:

4/5

זמן הכנה:

יום

זמן בישול במעשנה:

25 דקות

מס מנות:

8-12 מנות

שבבי עץ לעישון:

דובדבן

מצרכים

מלח גס
0.25 כוס מים
1.5 כוס סוכר
0.25 כוס סירופ תירס
1 כוס שמנת מתוקה
5 כפות חמאה
0.5 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

קודם מעשנים את המלח הגס: מדליקים את הטרייגר על חום של 80 מעלות. מפזרים מלח גס בכמות הרצויה באופן אחיד בתבנית שטוחה. משפריצים עליו מעט מים ומעשנים 24 שעות. כל 8 שעות מערבבים את המלח בעזרת כף. מוציאים, מצננים, ומאחסנים בקופסא אטומה. אפשר לעשן כמות גדולה ולהשתמש במתכונים שונים במקום מלח רגיל.

מכינים את הקרמל:
לוקחים תבנית של בערך 20 ס”מ על 20 ס”מ ומסדרים בה נייר אפייה.
שמים בסיר מים, סוכר וסירופ תירס ומערבבים רק עד שהסוכר נמס. מחממים על אש בינונית ומביאים לרתיחה, תוך כדי בחישה עדינה מאוד (לא לערבב חזק, זה יפריע להתקרמלות). להמשיך את הביעבוע עד לקבלת צבע חום-זהב.
בינתיים בסיר נפרד מערבבים את החמאה עם השמנת וכפית אחת של מלח מעושן. מחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה, מסירים מהאש ושמים בצד.
מוזגים לאט לאט את סיר השמנת לתוך סיר הסוכר.מוסיפים את הוניל ומערבבים עם כף עץ. ממשיכים לבשל על אש נמוכה-בינונית לעוד 10 דקות, או עד לחום של 120 מעלות (לא לגעת בסיר עם המדחום- רק בנוזל.
(טמפרטורה נמוכה מידי תיתן קרמל רך. טמפרטורה גבוהה מידי תיתן קרמל קשה).
מוזגים את הקרמל לתבנית עם נייר האפייה ושמים במקרר לכמה שעות, עד להתקשות.
כשהקרמל מתקשה מוציאים אותתו מהתבנית, שמים על קרש חיתוך, וחותכים בגודל של ביסים.
מפזרים מעל עוד מלח מעושן לפי הטעם, ומגישים.

בתיאבון!!