מצרכים
1/4 - 3/4 כוס מלח גס
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על smoke ומשאירים את המכסה פתוח ל- 4 דקות עד שהאש נדלקת. מעלים את הטמפרטורה ל 176 וסוגרים את המכסה. ממתינים 10-15 דקות עד שהחום יעלה.
שמים את הבוטנים בתבנית אפיה. צולים את הבוטנים בטרייגר במשך 4 דקות. מנערים את התבנית וצלו אותם לעוד 3-5 דקות, או עד שצבעם הופך לחום בהיר. שמים את הבוטנים בצד כדי שיצטננו.
כדי לתת לחמאת הבוטנים קצת קראנצ':
שמים 1/3 כוס בוטנים במעבד מזון. מפעילים 6-8 פולסים עד שהבוטנים נטחנים לחתיכות קטנות. מעבירים את החתיכות לקערה ושמים בצד.
את שאר הבוטנים (ואם לא רוצים את הקראנצ', אז את כל הבוטנים) שמים במעבד המזון. מפעילים את המעבד לדקה אחת. מערבבים את המחית בכף, ומפעילים את מעבד המזון שוב לעוד 2-3 דקות. חוזרים על הפעולה עד לקבלת חמאה אחידה.
מוסיפים מלח ודבש לפי הטעם ומפעילים שוב את מעבד המזון עד לקבלת תערובת אחידה. אם החמאה יצאה סמיכה מי, מוסיפים כפית שמן ומפעילים שוב את מעבד המזון. חוזרים על הפעולה עד לקבלת רמת הסמיכות הרצויה.
אם שמתם בצד חתיכות בוטנים בשביל הקראנצ', זה הזמן להוסיף אותם לחמאה ולערבב עם כף.
מאחסנים את חמאת הבוטנים בקופסה אטומה במקרר עד חודשיים. אם החמאה נפרדת, מערבבים עם כף כדי שתהיה שוב אחידה. לאחסון לטווח ארוך אפשר גם להקפיא.
בתיאבון!!!