סופגניות סמורס אפויות בטרייגר

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

35 דקות

מס מנות:

8 מנות

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

לסופגניות:
כוס קמח
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס סודה לשתייה
3/4 כוס רויון
1 ביצה
2 כפות חמאה מומסת
1/2 כפית תמצית וניל

(העצלנים יכולים לדלג על שלב הכנת הסופגניות, ולקנות סופגניות ללא ריבה)
לגלייז:
1/4 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות אבקת סוכר
ולבסוף:
4 חפיסות שוקולד
24 מרשמלו חצויים

כלים מיוחדים שצריך: תבניות אפייה לדונאטס או לקאפקייס. לחלופין, אפשר להשתמש בכוסות חד פעמיות של סופלה.
שקיות זילוף

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 175 מעלות.
משמנים את תבניות האפיה (לדונאטס או קאפקייס).
מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר וסודה לשתייה בקערה גדולה.
בקערה נפרדת מערבבים רויון, ביצה, חמאה מומסת ותמצית וניל.
מערבבים יחד את החומרים היבשים והרטובים עד לערובת אחידה.
את התערובת מוזגים לתוך שקית זילוף.
מזלפים את התערובת תוך תבניות הדונאטס המשומנות.
שמים את התבניות בתוך הטרייגר, ואופים כ 25 דקות, או עד שקיסם נעוץ יוצא יבש.
ממלאים את התבניות ומצננים בצד.
בינתיים מכינים את הגלייז:
מערבבים חלב ותמצית וניל בסיר בינוני, על להבה נמוכה, עד שהחלב מעט מתחמם.
מנפים את אבקת הסוכר מעל לסיר, תוך כדי ערבוב.
מסירים את הסיר, ומניחים אותו מעל קערת מים חמים (אפשר גם להשתמש בסיר ביין מארי).
טובלים את הסופגניות בתוך הגלייז, אחד אחד, ומניחים על רשת לצינון כ 5 דקות.

**אם התעצלתם, וקניתם סופגניות מוכנות. אתם יכולים להתחיל מהשלב הבא***

חוצים את הסופגניות כמו סנדוויץ, ושמים בפנים חצאי מרשמלו וחתיכות של שוקולד.
מחזירים את הסופגניות לתוך הטרייגר וממשיכים לאפות כ 5-6 דקות, עד שהשוקולד נמס.
מוציאים ואוכלים מייד.

בתיאבון!!