גרטן דלורית ותפוחי אדמה

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

6-8 סועדים

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

2 כפות חמאה
2 כוסות שמנת 38%
3 כוסות גבינת גרוייר מגורדת
4 שיני שום כתוש
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 דלורית- קלופה, נקייה מגרעינים וסיבים ופרוסה
1 דלעת ערמונים - קלופה, נקייה מגרעינים וסיבים וחתוכה לקוביות
3 תפוחי אדמה גדולים - קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

הוראות הכנה

מדליקים מראש את הטרייגר על חום של 190 מעלות.
משמנים תבנית בגודל של 23X33 ס"מ
מחממים את השמנת בסיר על חום בינוני תוך כדי ערבוב עד שהשמנת מתחילה לבעבע.
מוסיפים שום וגבינת גרוייר וממשיכים לערבב עד שהגבינה נמסה לחלוטין.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
שמים את הדלעת, הדלורית ותפוחי האדמה בתוך קערה גדולה, ומוזגים את השמנת עם הגבינה מעליהם, ומערבבים כדי לוודא שהכל מכוסה.
מוזגים לתוך התבנית המשומנת ושמים בטרייגר.
אופים כ 50 דקות, עד שהדלעת ותפוחי האדמה רכים (לבדוק עם מזלג)
מוציאים מהטרייגר ומגישים.

בתיאבון!