מתכון למעשנה, לימונדה עם תותים

קושי:

1/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

15 דקות

מס מנות:

4-6 מנות

שבבי עץ לעישון:

פקאן

מצרכים

1/2 ק"ג תותים טריים
1/2 כוס סוכר קנים
8 לימונים חצויים
1/4 כוס ליקר קואנטרו
1/4 כוס סירופ פשוט

2 כוסות קרח
כוס וודקה

הוראות הכנה

מכינים סירופ פשוט:
משתמשים ביחס של 2:1
2 כוסות סוכר על כל כוס מים. מביאים מים לרתיחה, ממיסים בו סוכר, תוך כדי ערבוב עד שהוא נמס לחלוטין. מנמיכים את החום וממשיכים לבשל עוד 10-15 דקות (זהירות לא לבשל יותר, כי הסירופ יצא סמיך מידי). מסירים מהאש, מצננים, ושמים בבקבוק לשימושים חוזרים.

ועכשיו לעיקר:
מדליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות וממתינים עם מכסה סגור עד שהטמפרטורה תעלה.
טובלים את לימונים החצויים בתוך קערה של סוכר ושמים בתוך הטרייגר. שמים את התותים בתוך קערת הסוכר, מערבבים, ושמים ליד הלימונים בתוך הטרייגר. צולים אותם עד שמתקבלים סימנים של גריל, כ 15 דקות עבור הלימונים ו 10 דקות תותים. מסירים מהטרייגר ושמים בצד כדי שיצטננו.
סוחטים את הלימונים ומעבירים את המיץ ללא הגרעינים למעבד מזון. מסירים את העלים והחלק הלבן של התותים ומוסיפים למעבד המזון. מוסיפים סירופ פשוט, וודקה קואנטרו ו 2 כוסות קרח.
מפעילים את המעבד עד למרקם חלק, מוזגים לכוסות ומקשטים עם תותים או פרוסות לימון.

לרוויה!!