מתכון למעשנה, קוקי-תות, עוגיות חמאה עם תותים

קושי:

2/5

זמן הכנה:

10 דקות

זמן בישול במעשנה:

10 דקות

מס מנות:

8-12 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

1000 מ"ל תותים, שטופים, ללא גבעול ופרוסים
1-2 כפות סוכר לתותים
1-2 כפות גראן מרנייה או טריפל סק (אופציונאלי)
2 כוסות + קצת קמח
2-3 כפות סוכר לבצק
כף אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קינמון
4 כפות חמאה רכה
2/3 כוס חלב
חמאה מומסת לפי הצורך
קצפת במתיקות מעודנת

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את התותים עם גראן מרנייה ועם 1-2 כפות סוכר לפי הטעם. תוך כדי הערבוב קצת מועכים את התותים כדי להוציא מיצים. מכסים ושמים במקרר לבינתיים.
מדליקים את הטרייגר על 230 מעלות, וממתינים שהטמפרטורה תעלה.
מערבבים בקערה 2 כוסות קמח, עם סוכר, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים עד שמקבלים תערובת פירורית. מוסיפים את החלב ולשים עד לאחידות- זהירות שלא ללוש יותר מידי.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק. משתמשים בקורצן עגול וגדול כדי ליצור צורות של עוגיות. מעבירים את העיגולים לתבנית עם נייר אפייה.
שמים את התבנית בתוך טרייגר ל 10 דקות עד שהעוגיות תופחות מעט ומקבלות צבע זהוב-חום.
בינתיים מקציפים את הקצפת, ומוסיפים מעט סוכר לפי הטעם.
מוציאים את העוגיות מהטרייגר ונותנים להם להתקרר כמה דקות.
מסדרים סנדוויצ’ים בקעריות הגשה: בתחתית עוגייה, מעליה שכבה של תותים, ואז קצפת, ובסוף מסדרים עוגייה נוספת באלכסון לקישוט.
ומגישים
בתיאבון!!