מתכון לעוף ממולא ומעושר בעשבי תיבול
קושי
3
זמן הכנה
30 דקות
בישול במעשנה
2.5 שעות
מס מנות
6-8
שבבי עץ לעישון
תערובת הבית
מצרכים
כוס אורז פרסי
עגבנייה
בצל לבן
חצי צרור סלרי
צרור פטרוזיליה
4 שיני שום
2 יחידות גזר
תיבול לעוף:
תערובת תיבול טרייגר "ססקאצ'ואן" – 3 כפות
סומק טחון – 6 כפות
שמן זית – חצי כוס
לימון סחוט – חצי לימון
הוראות הכנה
מבשלים את האורז, מעבירים לקערה ומצננים.
במעבד מזון קוצצים את כל הירקות ועשבי התיבול, מוסיפים לאורז ומערבבים.
מוסיפים מלח פלפל שחור ומעט שמן זית ומערבבים היטב.
ממלאים את העוף וסוגרים אותו בעזרת חוט/קיסמים.
תיבול:
מערבבים את הסומק והססקאצ'ואן של טרייגר, מוסיפים את הלימון הסחוט ואת שמן הזית עד ליצירת משחה. מורחים את העוף היטב מכל הכיוונים ומכניסים לתבנית עמוקה. את שאר האורז מפזרים סביב העוף. אם רוצים להוסיף עוד נוזלים לאורז אפשר להוסיף מים או מרק עוף.
הכנה בטרייגר:
מכניסים לטרייגר בטמפ' של 85 מעלות (כולל סופר סמוק אם יש ברשותכם דגם טרייגר עם SuperSmoke) כשעתיים. לאחר מכן מעלים לטמפ' של 140 מעלות עד שמגיע ל 74 מעלות פנימי בחזה.