מתכון למעשנת בשר, כנפיים בטקילה וליים

קושי:

2/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

30 דקות

מס מנות:

6-8 מנות

שבבי עץ לעישון:

תפוח

מצרכים

1.5 ק"ג כנפיים
2 כפיות אבקת צ'ילי
2 כפיות סוכר חום
1 כפית שום גבישי
1 כפית כמון
1 כפית מלח גס
3 כפות שמן
1/4 כוס דבש
1/4 כוס מיץ אננס
3 כפות טקילה
1.5 כפות רוטב צ'ילי חריף
1.5 כפות מיץ לימון ליים

הוראות הכנה

מדליקים את הטרייגר על חום של 200 מעלות.
מנקים את הכנפיים משאריות של נוצות. כדאי לחצות אותם לשני חלקים כדי שיהיה יותר נעים ונקי בזמן האכילה.
מערבבים את כל התבלינים עם מעט שמן בקערה גדולה. מוסיפים את הכנפיים ומערביים עד שהם מקבלים ציפוי של תבלינים.
שמים את הכנפיים בטרייגר ובינתיים מכינים זיגוג:
שמים בקערה את הדבש עם מיץ אננס, טקילה, מיץ לימון ורוטב צ’ילי. מערבבים ומבשלים על חום בינוני עד לרתיחה. מורידים את החום ומצמצמים מעט את הזיגוג על אש נמוכה כ 10 דקות.
לאחר כ 20 דקות בטרייגר, מושחים את הזיגוג החם על הכנפיים בעזרת מברשת סיליקון, סוגרים את המכסה וממשיכים לצלות את הכנפיים כ 5-10 דקות נוספות, עד לחום פנימי של 80 מעלות.
מוציאים ומגישים.
בתיאבון!!