מצרכים
3 כפיות מלח גס
1 כפית פלפל אנגלי
1 כפית זרעי סלרי
1 כפית זרעי כוסברה
1.5 כפית זרעי חרדל
8 שיני שום קלופות
1 כפית פלפל אנגלי
1 כפית זרעי סלרי
1 כפית זרעי כוסברה
1.5 כפית זרעי חרדל
8 שיני שום קלופות
250 מ"ל חומץ
250 מ"ל מים
כף סוכר - אופציונלי
2 כפות תערובת תבלינים לעוף - אופציונלי
1 צרור שמיר טרי
250 מ"ל מים
כף סוכר - אופציונלי
2 כפות תערובת תבלינים לעוף - אופציונלי
1 צרור שמיר טרי
12 מלפפונים קטנים
1 צנצנת גדולה נקייה ומעוקרת (מרתיחים אותה בסיר 10 דקות)
1 צנצנת גדולה נקייה ומעוקרת (מרתיחים אותה בסיר 10 דקות)
הוראות הכנה
מחממים מראש את הטרייגר על חום של 80 מעלות. אפשר להפעיל על תכנית סופר סמוק כדי לקבל טעם עישון חזק יותר.
מסדרים נייר אפייה בתבנית שטוחה ומפזרים על הנייר את המלח, גרגרי הפלפל, זרעי הסלרי, זרעי הכוסברה, זרעי החרדל ושיני השום.
מניחים את התבנית על הגריל ומעשנים כ-90 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
מוזגים מים וחומץ לתוך סיר בינוני ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את התבלינים המעושנים, הסוכר ותערובת תבלינים לעוף. מערבבים היטב עד שהמלח נמס ומוסיפים שמיר טרי.
מניחים את המלפפונים בצנצנת. יוצקים את תמיסת המלח החמה על המלפפונים מכסים לחלוטין עם התמיסה. מצננים, מכסים ושמים במקרר. ניתן לאכול כבר ביום למחרת.
בתיאבון!!!