מתכון למעשנה, סלט טונה מעושן

קושי:

2/5

זמן הכנה:

5 דקות

זמן בישול במעשנה:

40 דקות

מס מנות:

10 מנות

שבבי עץ לעישון:

היקורי

מצרכים

2 נתחי סטייק טונה
תערובת תיבול לדגים ועוף של טרייגר
6 כפות שמן זית
2 כפות סלרי קצוץ
2 כפות בצל ירוק קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2/3 כוס מיונז
1/4 כפית צ'ילי גרוס
2 כפות צלפים
1 כף חרדל
מלח ופלפל לפי הטעם
צמיץ לימון סחוט
להגשה- קרקרים

הוראות הכנה

מדליקים את את הטרייגר על 80 מעלות (אם יש לכם את האופציה של סופר-סמוק, אפשר להפעיל).
מתבלים את הטונה מכל הכיוונים ושמים בטרייגר לעישון כ 30-60 דקות- תלוי כמה אתם אוהבים את טעם העישון.
אחרי שלב העישון מוציאים את הטונה מהטרייגר, ומעלים את החום ל 230 מעלות. ממתינים כ 10-15 דקות עד שהחום יעלה.
מורחים שמן זית על הטונה, ומחזירים לטרייגר כ 3-4 דקות על כל צד.
מוציאים את הטונה ומצננים.
לאחר צינון מפרקים את הטונה עם מזלג ומערבבים עם סלרי, בצל ירוק ופטרוזיליה.
מוסיפים מיונז, חרדל, צ’ילי וצלפים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם.
הכי כיף להגיש עם קרקרים.

בתיאבון!!