מתכון למעשנה, סליידר טונה

קושי:

1/5

זמן הכנה:

15 דקות

זמן בישול במעשנה:

5 דקות

מס מנות:

4-6

שבבי עץ לעישון:

אלמון

מצרכים

2 חתיכות פילה טונה, כל אחד 225 גרם
כפית שמן סומסום
כפית רוטב סויה
כפית צ'ילי גרוס
כפית שום כתוש
כפית אבקת בצל
חסה
כוסברה לפי הטעם
אבוקדו פרוס
2 כפות מיונז
לחמניות המבורגר
אננס פרוס
2 כפות סוכר חום

הוראות הכנה

מערבבים בקערה שמן סומסום, רוטב סויה, צ’ילי, שום ואבקת בצל. מוזגים את התערובת מעל לטונה, מעסים, מכסים, ושמים במקרר.
בינתיים מתליקים את הטרייגר על חום של 230 מעלות, וממתינים עם מכסה סגור כ 10-15 דקות עד שהחום יעלה.
צורבים את הטונה עד שיש סימני צריבה, ואז הופכים וצורבים מהצד השני (3-5 דקות). זהירות שלא לבשל יותר מידי זמן את הטונה, כדי שלא תתייבש.
בזמן שהטונה מצרבת מורחים סוכר חום על פרוסות האננס ומוסיפים אותם לטרייגר עד שרואים פסי צריבה חומים.
מסירים את הטונה והאננס מהטרייגר ומרכיבים את הסליידר בסדר הבא (מלמטה ללמעלה): חצי תחתון של לחמניית המבורגר, מיונז, חסה, טונה, אננס, אבוקדו, חצי עליון של לחמנייה. ומגישים.
בתיאבון!!
* זמני הבישול עשויים להשתנות על פי גודל הנתח