מצרכים
½ כוס בצל יבש חתוך לקוביות
1 פלפל פובלנו חתוך לקוביות
4 שיני שום כתושות
6 עגבניות חתוכות לקוביות
½ כוס שעועית שחורה (מקופסת שימורים, או לאחר השרייה של לילה)
2 כוסות שאריות הודו
½1 כפיות פפריקה
1 כפית אבקת בצל
½ כפית מלח ים
½ כפית אבקת שום
½ כפית כמון טחון
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי, או לפי הטעם
1 קורט פלפל קאיין, או לפי הטעם (לא חובה)
1 קורט פתיתי פלפל אדום, או לפי הטעם (לא חובה)
⅓ כוס מים
12 דפי פילו מופשרים
הוראות הכנה
מוסיפים שמן זית למחבת גדולה ומחממים על הכיריים על אש בינונית. מוסיפים בצל ופלפל ומטגנים 2-3 דקות עד לריכוך. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים 5-10 דקות. מוסיפים שום ושעועית שחורה. מנמיכים את האש ומבשלים.
בקערה נפרדת מפזרים את כל התבלינים על ההודו עם שליש כוס מים ומערבבים. מוסיפים את ההודו לתערובת הירקות ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד לצמצום הנוזלים.
מסירים מהאש ומעבירים את התערובת למקרר. יש לקרר את התערובת לחלוטין לפני מילוי האגרולים אחרת דפי הפילו ישברו.
כאשר מוכן לבישול, מחממים מראש את הטרייגר על 230 מעלות עם מכסה סגור.
מניחים כף מהתערובת בכל דף, עוטפים היטב וחוזרים על הפעולה עם כל הדפים.
מברישים כל אגרול בשמן ומניחים ישירות על רשת הטרייגר. מבשלים עד שהחלק החיצוני פריך, כ-20 דקות לכל צד.
מוציאים את האגרולים מהטרייגר, מצננים ומגישים.
בתיאבון!!!