מצרכים
1 ק"ג חזה הודו
לבריין:
1 כוס סוכר חום
1/5 כוס מלח
2 כפות פלפל שחור גרוס
1 כוס מים רותחים
4 כוסות קרח
1 כוס סוכר חום
1/5 כוס מלח
2 כפות פלפל שחור גרוס
1 כוס מים רותחים
4 כוסות קרח
לראב: אפשר להשתמש בתערובת תבלינים של טרייגר לעוף,
או לחלופין להכין תערובת:
2 כפות אבקת שום
2 כפות אבקת בצל
2 כפות פלפל שחור גרוס
2 כפות סוכר חום
1/4 כוס פפריקה
2 כפות צ'ילי
1/2 כף מלח
2 כפות כמון
או לחלופין להכין תערובת:
2 כפות אבקת שום
2 כפות אבקת בצל
2 כפות פלפל שחור גרוס
2 כפות סוכר חום
1/4 כוס פפריקה
2 כפות צ'ילי
1/2 כף מלח
2 כפות כמון
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את החומרים של הבריין חוץ מהקרח, ומערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים במים הרותחים. מוסיפים 4 כוסות קרח ומערבבים עד שהקרח נמס לחלוטין והטמפרטורה של המים נמוכה. מוסיפים את ההודו לבריין ושמים עליו משקולת כדי שכל הנתח יהיה מתחת למים. מכסים את הקערה ושמים במקר לפחות 12-24 שעות. מקסימום 60 שעות.
מוציאים את ההודו מהבריין (לזרוק את הבריין), מייבשים, מנגבים, ומתבלים בנדיבות מכל הכיוונים. שמים בטרייגר על חום של 80 מעלות כ 5-8 שעות, עד שהטמפרטורה הפנימית של ההודו תגיע ל 71 מעלות. מוציאים את ההודו מהטרייגר. שימו לב שהוא ימשיך להתבשל ויעלה עוד 2-3 מעלות גם אחרי שתוציאו מהטרייגר, אז מאוד חשוב שלא להוציא מאוחר מידי, כדי שלא יתייבש.
נותנים לנתח לנוח לפחות 10 דקות לפני שפורסים.
בתיאבון!!!