מצרכים
250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה
400 גרם סוכר
150 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
350 מ"ל חלב
350 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל וודקה
250 מ"ל קלואה או ליקר קפה
מים
הוראות הכנה
רוצים להרשים את האורחים? הסוד שבמתכון הזה הוא הכנת כל הרכיבים מראש, ואז הרכבת המתכון בזריזות בדיוק לפני ההגשה.
קודם מכינים כמות רוטב קרמל (כדי שיהיה בבית, זה גם כיף להגיש עם גלידה):
שמים מיכל שמנת מתוקה בסיר ומביאים לרתיחה.
בינתיים מוזגים את הסוכר למחבת רחבה, וממיסים אותו על להבה בינונית-נמוכה בלי לערבב, עד שהוא הופך לנוזל בצבע ענברי ובועיות קטנות מכסות את שטח המחבת. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת בקרמל.
מוסיפים למחבת את השמנת הרותחת בזהירות, בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. מוסיפים מלח ותמצית וניל ומערבבים.
מצננים ומעבירים לצנצנת מעוקרת. שומרים עד חודש במקרר. לפני השימוש מחממים כמה שניות במיקרוגל לריכוך.
ועכשיו להכנת הרוסי הלבן:
מדליקים את הטרייגר על חום של 80 מעלות.
מוזגים את השמנת והחלב לתוך תבנית אפייה שטוחה ושמים בטרייגר. מוזגים 2-3 כוסות מים לתבנית שטוחה ושמים בטרייגר ליד תבנית השמנת. מעשנים את שתי התבניות כעשרים דקות, ומוציאים. ממתינים כחצי שעה לצינון.
את המים מוזגים לתוך תבנית של קוביות קרח ושמים בפריזר להקפאה.
את החלב והשמנת מוזגים לתוך קופסא אטומה ושמים במקרר.
כשהאורחים מגיעים:
שמים קוביות קרח מעושנות ב 6 כוסות
מטפטפים מעט רוטב קרמל מלוח לתוך כל כוס, לפי הטעם.
מוסיפים לכל כוס כ 50 מ"ל וודקה, 50 מ"ל קלואה, ושמנת מעושנת לפי הטעם.
מגישים מיד
בתיאבון!!