מצרכים
24 תמר מג'הול
שקדים
פייקון טלה מוכן מראש (לעצלנים- אפשר לעטוף בקורנדביף קנוי)
שקדים
פייקון טלה מוכן מראש (לעצלנים- אפשר לעטוף בקורנדביף קנוי)
2 כפות שמן זית
גרידה מ 2 לימוני ליים
גרידה מ 2 לימוני ליים
דבש
מלח גס
מלח גס
הוראות הכנה
מדליקים את הטרייגר על חום של 200 מעלות, וממתינים כ 10-15 דקות עד שהטרייגר מתחמם.
שמים תבנית או מחבת מברזל יצוק בתוך הטרייגר, כדי שגם הוא יתחמם.
בינתיים מכינים את התמרים:
פותחים כל תמר בעזרת סכין, מוציאים את החרצן, ומכניסים במקומו שקד אחד או שניים. לוחצים את התמר לסגירה.
עוטפים כל תמר בפרוסה של פייקון טלה או קורנדביף.
מוזגים שמן זית לתוך המחבת שבטרייגר, ומוסיפים למחבת את התמרים העטופים. מטגנים מכל הכיוונים, סה"כ כ 3-5 דקות.
תוך כדי טיגון מפזרים מעל למחבת עם התמרים העטופים את הגרידה של לימוני הליים.
מוציאים את התמרים ומסדרים בצלחת הגשה.
מקשטים עם מעט דבש ומלח גס, ומגישים.
בתיאבון!!